Top 10 activiteiten kinderen in Den Haag en Scheveningen

Top 10 activiteiten voor kinderen in Den Haag en Scheveningen

Den Haag, mooie stad achter de duinen. En in zo’n grote stad is genoeg te ontdekken!
Ik heb de top 10 activiteiten voor kinderen in Den Haag en Scheveningen voor je op een rijtje gezet.

 1. Madurodam.
  Een klassieker, en niet alleen voor de jeugd. Want Madurodam is natuurlijk voor iedereen leuk. Het wereldberoemde Madurodam toont ons land in mini-formaat. En er is ook veel te doen! Leuk voor het hele gezin dus.
 2. One Planet (Museon – Omniversum)
  Vroeger 2 aparte bezienswaardigheden, nu is het samengegaan in One Planet.
  “One Planet is hét landelijk impactcenter voor een duurzame toekomst. Waarbij alles draait om de aarde, de mens en duurzame ontwikkeling.” One Planet laat zien hoe mooi en indrukwekkend onze aarde is. En welke oplossingen er zijn om van de wereld een betere plek te maken.
 3. Sea life
  Op de boulevard in Scheveningen vind je Sea life. Het bekende zee-aquarium waarbij je ook een tunnel door kunt lopen, onder de haaien en reuze-schildpadden door. Geen attractie waar je uren kunt ronddwalen, maar zeker de moeite waard om even te genieten van al dat prachtige waterleven!!
 4. Duinrell
  Duinrell ligt buiten Den Haag, in Wassenaar. Dus misschien niet handig als je Duinrell wilt combineren met andere Haagse uitjes. Maar eerlijke gezegd, als je de kinderen een plezier wilt doen, dan blijf je daar gewoon de hele dag! 🙂 Want Duinrell is een heerlijk attractiepark, met bekende snelle achtbanen en het Tiki-bad, dat naast het park ligt.
 5. Planet Jump
  Planet Jump is een groot en superleuk indoor trampoline park, op de grens van Scheveningen en Den Haag. En wat een unieke locatie! Bij Planet Jump spring je trampoline in een voormalige kerk.
 6. De Uithof
  Okay, De Uithof, daar is zoveel over te vertellen. Het is een overdekt sportpaleis. Dat lijkt mij de juiste omschrijving. Want je kunt er zoveel! Vooral bekend vanwege de schaatsbaan. Maar je kunt er ook skiën, klimmen, boulderen, lasergamen, karten, bumperballen, en nog veel meer! Zeer geschikt voor kinderfeestjes ook.
 7. Kinderboekenmuseum
  Mocht het weer wat tegenzitten… (maar sowieso de moeite waard) dan is het Kinderboekenmuseum een aanrader! Kleinere kinderen (tot 7 jaar) kunnen zich onderdompelen in de wereld van Kikker (Max Velthuijs) Kinderen ouder dan 7 kunnen genieten van de spannende Papiria tentoonstelling.
 8. Kunstmuseum Den Haag
  Voor kinderen vanaf 9 jaar en young adults zijn de Wonderkamers (onderin het Kunstmuseum) fantastisch! Met een tablet in je hand, kun je verdwalen in kunst, mode en design, in spectaculair vormgegeven kamers.
 9. Avonturia De Vogelkelder
  Avonturia de Vogelkelder is (volgens eigen zeggen..) de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland. Maar het is een bijzondere zaak, want al bij binnenkomst zorgen papegaaien, flamingo’s, reptielen en andere dieren voor een bont spektakel. Er zijn ook veel activiteiten te boeken, vooral populair voor kinderfeestjes.
 10. Trampolines op het strand
  En naast alle tips, blijft er natuurlijk 1 grote trekker die niet onvermeld mag blijven. HET STRAND!!! Want kinderen kunnen uren spelen aan zee, zandkastelen bouwen en lekker door de branding rennen. Dus het strand is altijd een goede tip. En maak het voor kinderen extra feestelijk met trampoline springen. Zo kun je bijvoorbeeld direct naast de ingang van de Pier (aan de zuidkant) trampolines huren.

En als je toch op Scheveningen bent; de fontein voor het Kurhaus is een lekkere verkoeling bij warm weer.

Foto: The Hague & Partners/Jurjen Drenth