Madurodam flying dutchman

Madurodam | hét uitje voor jong en oud!

Hét uitje voor jong en oud!! Want wie kent het niet? Madurodam, waar je het mooiste van Nederland kunt ontdekken en bewonderen.
Het is uitgegroeid tot een interactief park, met wereldberoemde miniaturen, allerlei leuke (water-)spellen en attracties waar een klein land groot in is. In Madurodam is er veel te zien en er vooral heel veel om sámen te doen met het hele gezin. Zo beleef je samen hoe Nederland is ontstaan, word je de toekomstige voetbalkampioen van Nederland en zorg je dat het land niet onder water komt te staan. Dat moet je meemaken!

Nieuw in Madurodam |The Flying Dutchman

The Flying Dutchman, dat is de naam van de nieuwe attractie in Madurodam. De ‘flight experience’ in een levensgroot vliegtuig (18 meter lang, 30 meter breed),  een volledig gerestaureerde Douglas DC-3, is een eerbetoon aan de 100-jarige KLM. In de zesde familieattractie van het Haagse themapark staat de pioniersgeest van deze internationale hoogvlieger centraal. De eerste (test)vluchten van de Flying Dutchman staan voor het publiek gepland in de juni 2020.

En deze attractie komt niet zomaar uit de lucht vallen… Er is namelijk ruim 1,5 jaar geïnvesteerd in de restauratie en transformatie van het toestel.
Het is één van de laatste iconische zilveren vliegtuigen waarmee de luchtvaartmaatschappij de wereld, en de harten van vele Nederlanders, veroverde.

Grootste attractie ooit…

Met een investering van 3,5 miljoen euro is The Flying Dutchman de grootste attractie in de geschiedenis van Madurodam. Het vliegtuig, dat in oktober 2018 vanuit Florida naar Den Haag over land en zee werd ‘ingevlogen’, wordt momenteel voorzien van een breed scala aan showtechnieken.

Joris van Dijk, Algemeen Directeur van Madurodam: “Een attractie van deze omvang doet een enorm beroep op de kennis en kunde van onze vakmensen, op een schaal die wij nooit eerder hebben toegepast, namelijk 1:1. Alles in het vliegtuig wordt bovendien volledig op maat gemaakt. In dat opzicht is The Flying Dutchman ook een bewijs van onze eigen pioniersgeest en vooruitgangsdenken: met dank aan alle technologie aan boord bieden we bezoekers straks een unieke Dakota-experience!”

Vlucht door de tijd

Het is nogal een attractie… Je kunt in deze levensgrote DC-3 namelijk een vlucht door tijd en ruimte maken.
Het is een uniek en innovatief eerbetoon aan het 100-jarig jubileum van KLM. Verleden en toekomst komen hier samen in deze prachtige experience!

Madurodam-app

Wil je nog meer uit je dagje Madurodam halen? Download de gratis Madurodam-app en ontdek de bijzondere en unieke verhalen achter de attracties en de miniaturen. Je kunt ook kiezen voor één van de parktours zoals de Family Fun Route. Met deze route door Madurodam ontdek je samen waar een klein land groot in is. De app van Madurodam is beschikbaar is het Nederlands, Engels en Duits en is gratis te downloaden in de App Store en  de Google Play Store.
Bekijk meer van deze heerlijke uitjes in: Top 10 attracties in Den Haag.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *