Mondkapje kopen Den Haag Centraal

Mondkapjes kopen bij Den Haag Centraal

Mondkapje kopen Den Haag Centraal

Grote winkelketens als HEMA en Etos starten binnenkort met de verkoop van mondkapjes bij station Den Haag Centraal. Albert Heijn kijkt op dit moment naar de mogelijkheid om mondmaskers te verkopen aan klanten op locaties zoals Schiphol en treinstations (bron AH en Etos)

Mondkapjes bij Etos en Hema

De Etos gaat in alle 550 winkels en online niet-medische neus-mond-kapjes verkopen. “We mikken op zaterdag aanstaande in de winkel. Er zal een maximering van drie pakjes zijn per klant zodat we zoveel mogelijk mensen beschikbaarheid geven”, aldus een woordvoerster.

HEMA heeft negen stationswinkels. Waaronder 1 op station Den Haag Centraal. Ook bij de HEMA zijn ze binnenkort beschikbaar. “Het gaat niet om medische maskers maar om gewone exemplaren”, benadrukte de HEMA-woordvoerster. “De HEMA heeft de beschermingsmiddelen al in bezit, de inkoopafdeling liep vooruit.” Wanneer ze precies in de winkel komen, kon ze nog niet zeggen maar ze liggen er ruim voor 1 juni de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer van kracht wordt.

Verkoop van Mondkapjes

Of NS via bijvoorbeeld de Kiosken of loketten ook mondkapjes gaat verkopen is niet bekend. “Veel zaken moeten nog nader uitgewerkt worden” legt een woordvoerder van het spoorbedrijf uit. Dat geldt ook omtrent de eventuele verkoop van mondkapjes.

Vanaf 1 juni mondkapje verplicht

Vanaf 1 juni mogen treinen, metro’s en streekbussen weer volgens de normale dienstregeling gaan rijden. Omdat 1,5 meter afstand houden in het OV niet haalbaar is – anders kunnen de treinen slechts een kwart van het normale aantal reizigers vervoeren- worden mondkapjes verplicht gesteld. Mondkapjes kunnen helpen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. De mondkapjes moeten reizigers zelf regelen. Wie er geen draagt, riskeert een boete, waarschuwt het kabinet.

Welke mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer?

En mocht je online willen kijken naar een mondkapje, ter voorbereiding van je OV-reis: Vanaf 1 juni is het verplicht om in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje te dragen. Hier bedoelt de overheid het 3-laags mondkapje mee. Het mondkapje dient per reis te worden vervangen en als je twee keer op één dag reist, heb je dus twee mondkapjes nodig!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.