Vliegerfestival Scheveningen foto Agnieszka Ziomek

Vliegerfestival Scheveningen

MJOEHOE!!! Het is weer terug: Het grootste internationale vliegerevenement van Nederland, Vliegerfestival Scheveningen. Tijdens het Vliegerfestival Scheveningen zijn ten zuiden (links) van De Pier de meest bijzondere vliegers uit alle hoeken van de wereld te bewonderen. Vrijwel elk jaar is de grootste vlieger van Europa aanwezig tijdens het Vliegerfestival Scheveningen. En wie houdt er nou niet van vliegeren?? Het is vooral altijd zo’n heerlijk gezicht, die vrolijke vliegers boven het strand.

Vliegerfestival 2023

Dit jaar is het vliegerfestival te zien op 23 en 24 september 2023, beide dagen van 11 tot 17 uur. Het Vliegerfestival Scheveningen wordt dit jaar voor de 43e keer georganiseerd. Vliegeraars kunnen zich van te voren inschrijven om binnen de afzetting te kunnen vliegeren. Bezoekers kunnen gratis genieten van de show.

Internationaal

Het vliegerfestival Scheveningen trekt vliegeraars uit verschillende landen. Je kunt dagelijks genieten van vliegershows en demonstraties in verschillende thema’s. En vliegeren is niet zomaar vliegeren… Inmiddels zijn er verschillende disciplines, zoals powerkiting, stuntvliegeren en megakite-éénlijnsvliegeren. Op zaterdagavond na 20:00 uur worden er vliegers met lampjes de lucht in gelaten.

Neem je eigen vlieger mee

En het strand is groot genoeg, dus is er altijd plek genoeg om zelf te vliegeren. Beginnende en ervaren vliegeraars, groot of klein, iedereen is welkom om z’n eigen vlieger op te laten. Met zoveel vliegers is het natuurlijk wel te hopen dat de touwtjes niet verstrengeld raken…

Jong en oud

Ook zijn er tijdens het vliegerfeest verschillende workshops voor kinderen waar ze zelf vliegertjes of vliegers kunnen maken en versieren. Tijdens het Vliegerfestival Scheveningen kun je bij één van de stands natuurlijk ook een kant-en-klare vlieger kopen.

Bereikbaarheid vliegerfestival Scheveningen

Vliegerfestival Scheveningen is vanuit het centrum van Den Haag makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Dat duurt ongeveer 15 a 20 minuten. Wie met het OV reist, kan tramlijnen 1 en 9 en de buslijnen 21, 22 en 23 nemen. Vanaf treinstation Den Haag Centraal kun je gebruikmaken van tram 9 richting Scheveningen. Vanaf Station Den Haag Hollands Spoor rijden HTM-trams 1 en 9 richting het strand. Bij halte Kurhaus stap je uit, waarna je binnen drie minuten naar de boulevard loopt. Met de auto volg je de vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad. Check ook nog even de reisinformatie voor de actuele reisschema’s.

Parkeren Scheveningen

In de directe omgeving van de boulevard zijn er meerdere parkeergarages: Interparking Boulevard Scheveningen, Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Strand. Deze zijn zeven dagen per week 24 uur per dag open. Reken op ongeveer tien minuten loopafstand tot de boulevard. Direct aan het strand zijn er ook diverse bewaakte fietsenstallingen van Biesieklette, waar je gratis je fiets kunt stallen.
 

Vliegeren voor gevorderden

Mocht vliegeren voor jou je grootste passie zijn en wil je je ook inschrijven, dan kun je meer informatie vinden op de site van de vliegerteams.