Louwman museum

Louwman museum

Het Louwman Museum wordt geroemd om de oudste privécollectie auto’s in de wereld. Twee generaties van de familie Louwman hebben daar hun passie op losgelaten.
In 1934 is hun verzameling gestart en inmiddels omvat de collectie ruim 250 antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld.

Elke auto vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Er zijn niet alleen auto’s te zien, maar ook de grootste collectie automobiele kunst ter wereld, zoals schilderijen, sculpturen en affiches.
Het museum omvat de door experts als uniek omschreven particuliere collectie van de Nederlandse auto-importeur Evert Louwman.

Passie van Louwman

P.W. Louwman startte vroeger in Den Haag met de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon.
En nog steeds in Den Haag, maar inmiddels heeft de familie een prachtig museum, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp. Zo komt de passie van de familie Louwman ook tot uiting in het gebouw en in de omgeving.

Ontwikkeling van de automobiel

Het museum wil een zo helder en boeiend mogelijk beeld geven van de ontwikkeling van de automobiel sinds 1886 – toen de eerste auto werd gebouwd. Er zijn daarom zowel pionierauto’s uit het einde van de negentiende eeuw te vinden als raceauto’s, sportwagens en luxe limousines.

Het opvallende museumgebouw telt drie etages en heeft ruim 10.000 m2 expositieruimte.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *