Japanse tuin Den Haag

Japanse tuin Openingstijden

Een beetje Hagenees of Schollekop kent m zeker. De Japanse tuin in Den Haag is een begrip, al sinds 1913…. De Japanse tuin is het bekendste onderdeel van landgoed Clingendael. Maar van de bekendste tuin, is minder bekend; de Japanse tuin Openingstijden. En omdat hij niet het hele jaar open is, is het de kunst om precies te gaan op het moment dat het kan!

LET OP | Sluiting Japanse tuin voorjaar 2022

Japanse Tuin gesloten

Update 19 april 2022 | De Japanse Tuin is dit voorjaar gesloten. Er broedt een bijzondere roofvogel die wordt beschermd door de Wet natuurbescherming. Het gaat om een sperwer. Deze roofvogel komt niet veel meer voor in Nederland en is een beschermde vogelsoort. Het is belangrijk dat de sperwer rustig kan broeden en daarom gaat de Japanse Tuin pas half oktober weer open voor bezoekers. Een geluk voor de Sperwer, maar wat een pech voor ons!!

Openingstijden 2022

In 2022 is de Japanse tuin open van woensdag 27 april tot en met maandag 6 juni 2022.
De tuin is elk dag open van 10.00 tot 20.00 uur.
Omdat de tuin heel kwetsbaar is, is dit deel van Clingendael slechts 8 weken per jaar open voor publiek. Check daarom in het voorjaar en het najaar de precieze openingstijden Japanse tuin.

Herfstkleuren

De Japanse Tuin heeft een aparte en bijzondere sfeer. Dit komt onder andere door de prachtige moslaag. Daarnaast staan er prachtige en zeldzame planten en bomen in de tuin. In het voorjaar kun je genieten van de bloei van azalea’s, rhododendrons en sierkersen. En de grote finale is in de herfst. Tijdens de herfstopening knallen de herstkleuren je tegemoet van de verschillende Japanse esdoorns.

Filmpje Japanse tuin

In het voorjaar van 2020 was de Japanse tuin gesloten vanwege het Corona-virus, maar met onderstaand filmpje konden mensen toch genieten van de tuin. Zo krijg je een goede indruk van de prachtige sfeer in een van de mooiste tuinen van Den Haag. (filmpje; bron Youtube kanaal Gemeente Den Haag)

Locatie

Landgoed Clingendael ligt aan de Wassenaarseweg in Den Haag (op de grens van Den Haag en Scheveningen). Bekijk de locatie van het park via Google Maps. Volg in het park de routebordjes ‘Japanse tuin’.

Clingendael

Landgoed Clingendael | foto The Hague & Partners/Jurjen Drenth

Clingendael is één van de mooiste landgoederen van Nederland. ’t Prachtige landgoed tussen Den Haag en Wassenaar kent een eeuwenoude historie die duidelijk zichtbaar is als je erdoorheen loopt. Clingendael is aangelegd in Engelse landschapsstijl met mooie gebouwen, tuinen met indrukwekkende boomgroepen en spiegelende waterpartijen. Het pronkstuk van Landgoed Clingendael is dus de bijzondere Japanse Tuin. Al is de Japanse tuin slechts een paar weken per jaar open, Clingendeal is gedurende het hele jaar vrij toegankelijk. 

Als je meer info wilt over deze tuin of een van de andere stadparken, kijk dan even bij t VVV Den Haag.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.