Busplatform Den Haag Centraal

Waar ligt het busstation?

Het busplatform op Den Haag Centraal ligt aan de achterzijde van het treinstation, aan de kant van het Prins Bernardviaduct. Je kunt het busplatform bereiken via de centrale hal van het station. Het busstation ligt aan de achterzijde, dat hoger ligt dan de stationshal. Volg de borden die naar de bussen wijzen, en je zult het busplatform gemakkelijk kunnen vinden. Je wordt via een (rol)trap 1 verdieping omhoog gestuurd vanuit de stationshal.

HTM bus | busplatform den haag
foto: Gemeente Den Haag/Hugo de Wolf

Bussen en metro Den Haag Centraal

Vanaf dit busplaform vertrekken bussen en ook de metro, ofwel de Randstadrail.
De Randstadrail is een metro verbinding tussen Rotterdam en Den Haag. In 35 minuten kan je van Den Haag Centraal naar Rotterdam Centraal reizen. De verbinding wordt veel gebruikt voor woon-werk verkeer.

Halte Flixbus op Den Haag Centraal

Ook de Flixbus vertrekt vanaf Den Haag Centraal. De halte van de Flixbus bevindt zich ook op het busplatform van het station.

Vetrektijden bussen vanaf het station

Het exacte schema van buslijnen die vanaf het busplatform op Den Haag Centraal vertrekken, kan variëren afhankelijk van de dienstregeling en eventuele wijzigingen. Over het algemeen vertrekken verschillende buslijnen vanaf dit platform, waaronder stadsbussen, regionale bussen, intercitybussen en de Flixbus. Voor de meest actuele en gedetailleerde informatie over de vertrektijden en buslijnen kun je de website van de HTM, het openbaar vervoersbedrijf in Den Haag raadplegen of gebruikmaken van een reisplanner-app.