Taxistandplaats

TAXI! Den Haag Centraal

taxistandplaats den haag
Taxi Den Haag Centraal Station

Als je aankomt met de trein op Den Haag Centraal en op zoek bent naar een taxi, loop dan naar de taxistandplaats aan de zij-uitgang aan de Rijnstraat. (Dat is aan de kant van het ministerie van OCW) De uitgang heet dan ook Rijnstraat. Hier kun je een taxi bestellen.

Uitgang Rijnstraat

De uitgang Rijnstraat zie je na aankomst per trein (dus met je rug naar het spoor) aan de linkerzijde (naast spoor 1).
Aan deze kant vind je ook de Kiss & Ride-plekken.

Taxi Den Haag bestellen

Een grote taxi centrale in Den Haag is HTMC Taxi Centrale. Als je een taxi nodig hebt, dan kun je ze bellen via 070 3907722. Ze zijn 24/7 bereikbaar.

Met een 150 taxi’s, waaronder minibussen en luxe voertuigen, is de HTMC het grootste taxivervoersbedrijf in de regio Den Haag. Als je een anderstalige chauffeur nodig hebt (onder meer Frans, Arabisch en Engels), dan kan dit ook aangevraagd worden via telefoonnummer 070-3907722.

Kosten taxi

Taxiritten bij de HTMC beginnen altijd met een vast starttarief. Vervolgens wordt het bedrag voor de taxirit berekend op basis van een kilometerprijs en tarief per minuut. Op de site van de HTMC kun je heel makkelijk van tevoren een ritberekening maken, zodat je weet wat je taxirit zal kosten. Voor senioren met een HTMC-pas en mensen die tijdens daluren reizen, geldt er bij HTMC een korting. Betalen kan in vrijwel alle taxi’s met zowel creditcard als pinpas.

Taxistandplaats Den Haag centraal

Vaste locaties van de HTMC-taxi’s zijn onder andere Station Den Haag Centraal en Station Hollands Spoor. Ook op andere plekken in de binnenstad en in Scheveningen zijn standplaatsen. Geen zin om op zoek te gaan naar een taxistandplaats? Bel dan gewoon de centrale of gebruik de HTMC-app.

Met de taxi naar het vliegveld

De Airport Taxi van de HTMC brengt je op elk gewenst moment van en naar luchthaven Amsterdam Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Van tevoren reserveren is daarbij noodzakelijk. HTMC zal op de dag van aankomst je vluchtgegevens checken. Bij eventuele vertragingen worden deze automatisch aangepast in de planning. Zodra je het vliegtuig verlaat en je telefoon aanzet, neemt de taxichauffeur contact met je op om aan te geven waar jouw taxi staat op de luchthaven. Voor de Airport Taxi gelden vaste tarieven van en naar Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het vaste tarief kunnen er kosten voor het parkeren en wachten in rekening worden gebrach