Malieveld

Malieveld | Parkeren en evenementen

t Malieveld is een groot grasveld in het centrum van Den Haag met een oppervlakte van ruim tien hectare. Zowel binnen als buiten de stad is het Malieveld een begrip. Vanaf Den Haag Centraal loop je er zo naartoe en met de auto kom je erlangs als je Den Haag binnenrijdt.
Het Malieveld is vooral bekend vanwege de evenementen, festivals en demonstraties die hier plaatsvinden, maar het is ook een goede centrale parkeergelegenheid. Hier zijn elk jaar de Tong Tong Fair, Veteranendag, CPC-loop en het Bevrijdingsfestival. De jaarlijkse City-Pier-City Loop start en finisht op het Malieveld. En in de kerstperiode staat het Groot Kerstcircus Den Haag op het Malieveld. Vanaf 2019 zal op het Malieveld het Cirque du Soleil 10 jaar langs regelmatig neerstrijken.

Bekijk ook: Parkeren bij het Malieveld en andere parkeergarages rondom Den Haag Centraal.

Tarief parkeren Malieveld

– maa t/m zondag van 06.30 – 22.00 uur
– uitrijden 24 uur per dag mogelijk.

– tarief : € 2,00 per 48 min (€ 2,50/uur)
– tarief evenementen: € 2,50 per 48 min (€ 3,13/uur)
– max dagtarief € 26.00
– avondkaart vanaf 18.00 uur : € 7.00(niet geldig bij evenementen)
– zat-kaart (7-uur): € 7.00 (niet geldig bij evenementen)

(wijzigingen onder voorbehoud)

Adres Parkeergarage Malieveld Den Haag:
Koningskade 1b
2596 AA Den Haag

Bereikbaarheid Malieveld

Het Malieveld is op verschillende manieren goed bereikbaar dankzij z’n centrale ligging. De locatie is ideaal gelegen naast Den Haag Centraal Station en de Utrechtse Baan. Als je met de auto Den Haag inrijdt via de centrumring volg je de borden Malieveld. Onder het Malieveld bevindt zich een grote parkeergarage waar je je auto kwijt kunt. Het is ook met openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf Den Haag Centraal Station loop je er binnen negen minuten naartoe. Ook stoppen er verschillende buslijnen bij het Malieveld (als je blaren hebt na de CPC of als je benen moe zijn na de Tong Tong Fair).

Lopen vanaf Den Haag Centraal naar Malieveld

Het is zeer goed te lopen naar het Malieveld vanaf Den Haag Centraal. Je kunt de zij-uitgang van het station nemen (waar de trams stoppen). Daar sla je rechtsaf als je de schuifdeur uitkomt en dan is het alleen maar rechtdoor lopen! (wel uitkijken met oversteken!). Je kunt ook de hoofdingang uitwandelen. Dan hou je het station in je rug en loop je alsmaar rechtdoor. Wel even zoeken naar een veilige plek om als voetganger over te steken! Het is ongeveer 9 minuten lopen. Als je voorbij Paviljoen Malieveld komt, dan zit je goed en ben je er.

looproute den haag centraal malieveld
Hier zie je de looproute vanaf Den Haag Centraal naar het Malieveld.

Haagse Bos

Oorspronkelijk was het Malieveld onderdeel van het Haagse Bos. Nog steeds grenst het Malieveld aan het bos, je loop dus zo het bos in. (nouja, wel even de Utrechtse baan oversteken trouwens). Den Haag is groen. Heel groen, want alleen al het Haagse Bos beslaat ongeer 100 hectare en loopt tot aan de gemeente Wassenaar. Het is de perfecte plek om een stuk hard te lopen, te picknicken aan het water of te wandelen tussen de mooie, oude bomen.
DIrect naat het Malieveld is De Koekamp. Het is een bospark met grote waterpartijen en een hertenkamp waarin onder meer edelherten en damherten lopen. En tussen De Koemap en het Malieveld kun je trouwens heerlijk poffertjes eten bij Paviljoen Malieveld.

Malieveld Den Haag
foto: Staatsbosbeheer