Nieuwjaarsduik Scheveningen. Beeld The Hague & Partners/Arjan de Jager

Nieuwjaarsduik Scheveningen

De traditionele Nieuwjaarsduik op Scheveningen: een frisse start van het nieuwe jaar

Op 1 januari verzamelen zich duizenden moedige zielen aan de prachtige kust van Scheveningen om het nieuwe jaar op een verfrissende manier te beginnen met de Nieuwjaarsduik. Deze traditie, die in Nederland steeds populairder wordt, trekt elk jaar duizenden enthousiaste deelnemers die, ongeacht de weersomstandigheden, het koude water trotseren.

12 uur

De Nieuwjaarsduik zelf is om 12 uur smiddags. Op het Scheveningse strand verzamelt een bonte gezelschap van enthousiastelingen, velen gekleed in opvallende kostuums of ludieke outfits. Voordat de duik begint, zit de sfeer er al goed in bij de deelnemers en toeschouwes.

Even aftellen en dan… precies om 12.00 uur klinkt het startschot en rennen de deelnemers in grote groepen de koude Noordzee in. Het water is onvermijdelijk ijskoud, maar deelnemers worden aangemoedigd door het gejuich en de steun van het publiek.

Hoe deelnemen

Iedereen kan deelnemen aan de Nieuwjaarsduik Scheveningen, ongeacht leeftijd of conditie.
* Vanaf 10:30 uur start de inschrijving ter plekke, voor de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen.
* Rond 11:45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up met muziek zodat iedereen lekker warm blijft.
* Om 12:00 uur gaat de duik van start.
Wees op tijd als je mee wilt doen. Je hebt tijd nodig om je om te kleden. Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts.
Deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 4 euro die je betaalt bij inschrijving op het strand. 
Denk ook aan een goede voorbereiding, zoals het meenemen van warme kleding na de duik. En vermijd langdurige blootstelling aan de kou. Ook wordt aangeraden om na de duik snel op te warmen met een warm drankje.

Gruwel je van kou? Kijken is natuurlijk ook al leuk genoeg 🙂 Het is een kleurrijk schouwspel om te aanschouwen, met opvallende kostuums en een onmiskenbare dosis Hollandse gezelligheid.

Of je nu van plan bent om zelf het water in te duiken of gewoon wilt genieten van de feestelijke sfeer als toeschouwer, de Nieuwjaarsduik op Scheveningen is een evenement dat zeker een bezoek waard is voor iedereen die houdt van avontuur en een levendige start van het nieuwe jaar!

Locatie en bereikbaarheid

Deze grootste Nieuwjaarsduik vindt plaats in Scheveningen, ter hoogte van het Kurhaus! Door werkzaamheden op het strand is de Nieuwjaarsduik 2024 ter hoogte van Beelden aan Zee (dichtbij het Kurhaus, dus het is maar net even iets opgeschoven).
Denk vooraf ook aan de bereikbaarheid van dit evenement. Bekijk hoe je met OV Scheveningen kunt bereiken of waar je kunt parkeren op Scheveningen.

Geschiedenis

De oorsprong van de Nieuwjaarsduik op Scheveningen gaat terug tot begin jaren 60, toen een groep vrienden op 1 januari het koude water indook als een uitdagende start van het nieuwe jaar. Sindsdien is het uitgegroeid tot een nationaal evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd op verschillende locaties langs de Nederlandse kust, maar hier op Scheveningen hebben we de bekendste Nieuwjaarsduik!