Foto: The Hague & Partners

Deze strandtenten zijn het hele jaar open op Scheveningen

Scheveningen, met zijn prachtige strand en levendige sfeer, trekt het hele jaar door bezoekers aan. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, er zijn strandtenten die het hele jaar door hun deuren openhouden. Hier is een overzicht van gezellige strandtenten in Scheveningen en Kijkduin die je het hele jaar door kunt bezoeken:

Strandtenten op Scheveningen, ook open in de winter:

 • Aloha Beachclub, Surfschool & Surfshop – Strand Noord 2B
  Aloha is niet zomaar een strandtent; het is ook een surfschool en surfshop. Zelfs in de winter biedt Aloha surflessen aan. Voor de niet-surfers is het een geweldige plek om te genieten van heerlijke biologische gerechten. Als de kou je te veel wordt, kun je bij de open haard zitten en bewonderend kijken naar de dappere surfers die de golven trotseren.
 • De Waterreus – Strandweg 3a
  Als het gaat om gezelligheid en een prachtig uitzicht op zee, is De Waterreus een uitstekende keuze. Dit trendy restaurant was de allereerste permanente strandtent in Scheveningen. Geniet van verse Scheveningse vis of trakteer jezelf op een stuk versgebakken taart met een warme chocomel.
 • Hart Beach – Strandweg 3
  Al sinds de jaren ’70 is Hart Beach een begrip aan de Scheveningse kust. Deze relaxte strandtent is het hele jaar door open en biedt niet alleen surflessen en surfoutfits, maar ook een gezellige plek om iets te eten of te drinken. Hart Beach is een plek waar mensen zich 365 dagen per jaar vermaken.

Pier en Boulevard jaarrond open:

Op de Pier en aan de Boulevard vind je ook veel gezellige restaurants en cafés die het hele jaar door open zijn. Hoewel het geen traditionele strandpaviljoens zijn, bieden ze wel een prachtig uitzicht op zee en de mogelijkheid om bij de open haard te genieten van een warm drankje.

Haven

In de haven van Scheveningen kun je ook in de winter terecht voor heerlijk eten en drinken. Of je nu kiest voor verse vis bij Catch, een verfijnd diner bij Waterproef of oer-Hollandse pannenkoeken bij Oma Toos, de Scheveningse haven blijft een toplocatie, zelfs in de winter.

Kijkduin

 • Foodcourt Daily Taste – Deltaplein 279
  Het kleinschalige Kijkduin staat bekend als het familiestrand. Hoewel er op het strand zelf in de winter geen strandtenten open zijn, maken de boulevard en het foodcourt Daily Taste dit meer dan goed. Geniet aan de boulevard van diverse restaurants en ontdek bij het foodcourt lekkernijen zoals verse vis, sushi, taartjes en een heuse wijnbar.
 • The Coast Monster – Molenslag 10
  The Coast in Monster, vlak bij Den Haag, is een gezellige warme strandtent met een fantastisch uitzicht. Gelegen op palen biedt The Coast het hele jaar door verse gerechten op het menu. Een fietstochtje door de duinen richting het Westland is de moeite waard om deze parel te ontdekken.

Of je nu op zoek bent naar een surfervaring, een gezellige plek met uitzicht op zee of een smakelijke culinaire ervaring, Scheveningen en Kijkduin hebben het hele jaar door iets te bieden. Vergeet niet om op de websites van je favoriete strandtenten te kijken voor exacte openingstijden en data. En wil je nog meer keuze? Vanaf begin maart worden de andere strandpaviljoens weer opgebouwd.