The Hague & Partners/Jurjen Drenth

Inchecken met je bankpas bij HTM

In de trams en bussen in Den Haag kan je ook inchecken met een bankpas, smartphone of creditcard. En heel makkelijk; betalen met bankpas het werkt op dezelfde manier als de ov-chipkaart: je houdt de bankpas voor de kaartlezer bij de deur van de tram of bus, vervolgens ben je ingecheckt.

Dezelfde bankpas

En net als met de OV chipkaart moet je in- en uitchecken. Maar zorg er wel voor dat je dat met dezelfde pas doet. Dus inchecken met je bankpas doe je ofwel met een fysieke bankpas, of met je mobiele pas. En bij het uitchecken gebruik je weer diezelfde betaalmogelijkheid. Want een betaalpas of creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening.

Alle reizen per dag afgeschreven

HTM telt de kosten van alle reizen op één dag bij elkaar op. De kosten van het reizen worden vervolgens een dag later van de eigen betaalrekening afgeschreven. Inchecken met je bankpas bij de HTM kan met alle passen waar contactloos mee betaald kan worden.

Wil je meer informatie over het reizen met tram in bus in Den Haag, kijk dan op de site van de HTM
Weten wat je in Den Haag kunt doen, kijk dan bij onze tips voor Den Haag

Vrijwel alle betaalpassen zijn geschikt voor contactloos betalen. Je herkent die mogelijkheid aan het contactloos-logo  op je betaalpas.

Betalen met muntgeld bij de verkoopautomaat in de tram blijft daarnaast gewoon mogelijk.