fietsenstalling bijna open

Fietsenstalling onder Centraal bijna open!

Je fiets stallen op Den Haag Centraal. Dat was best lastig de laatste jaren! Maarrrrr, daar gaat nu bijna verandering in komen, want de fietsenstalling onder Den Haag Centraal gaat in maart 2020 open!

De stalling komt onder het plein voor het station. Aan de kant van het ministerie van onderwijs komt een extra brede ingang om vanuit de fietsenstalling naar Centraal te lopen.

Fietsenstalling: groot, groter, grootst

Het is niet zomaar een fietsenkeldertje, nee, het is de op een na grootste fietsenstalling van Nederland en biedt plaats aan 8.500 fietsen, waarvan 600 NS-huurfietsen. Nu de fietsenstalling (bijna) af is begint boven de stalling, op het plein, de bouw van grote woontorens.

Inmiddels heeft de gemeente besloten om de rechtstreekse verbinding tussen de stationshal en de stalling te schrappen, omdat die te duur zou worden vanwege een forse stijging van de bouwkosten in de afgelopen jaren. Hiervoor in de plaats wordt de trap van de stationsentree aan de Rijnstraat verbreed.

Te laat en te duur…

Zoals we kennen van meer grote projecten heeft ook de fietsenstalling vertraging opgelopen. En is ie duurder uitgevallen dan berekend. Daardoor komt er geen ondergrondse verbinding meer met de stationshal, maar wordt de trap van de stationsentree aan de Rijnstraat verbreed.
Voordat de fietsenstalling definitief open kan, moeten er nog tijdelijke overkappingen boven de drie entrees gemaakt worden. Die tijdelijke overkappingen zijn nodig om de stalling voldoende water- en winddicht te maken.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.