Ooievaart Haagse rondvaart

Ooievaart | Haagse rondvaart

Ooievaart wint tweede prijs “Leukste uitje van Nederland”

De Ooievaart, een prachtige rondvaart door Den Haag, is in het verleden al met tal van prijzen bekroond. Zo kreeg het de tweede prijs voor ‘Beste uitje van Nederland’ (in de categorie Zuid-Holland) Er is een hele hoge klanttevredenheid onder de klanten van de Ooievaart, maar liefst 94,8% van de klanten van de Ooievaart beveelt dit uitje aan bij familie en vrienden.  

Ooievaart ruim 15 jaar

Vijftien jaar geleden (nou, niet liegen, het is inmiddels 16 jaar) is het initiatief genomen om rondvaarten te organiseren door de nog aanwezige Haagse grachten. Dit uitje is een waardevol succes gebleken. De vaartochten met “De Ooievaart” laten jaarlijks zo’n 40.000 inwoners van Den Haag, nationale en internationale toeristen de stad  van een andere kant zien. De toeristische en recreatieve waarde van water wordt erg gewaardeerd, er wordt zelfs gedacht om de gedempte grachten weer te herstellen. De Ooievaart, Haagse rondvaart stond aan de wieg van deze ontwikkeling.
Met de rondvaart van anderhalf uur, vaar je door de stad van Vrede en Recht, politici en diplomaten, de koning en koningin, ministeries en musea.

Locals als gids

Locals gidsen je door de stad. Dit zijn enthousiaste vrijwilligers die de interessante wetenswaardigheden op een luchtige manier overbrengen; Heel persoonlijk, heel gevarieerd en met tal van bijzondere gebouwen, inwoners en bruggen. Samen leggen de 104 schippers en gidsen van de Ooievaart gemiddeld 10.500 km per jaar af om zo’n 40.000 toeristen van Den Haag te laten genieten.Een veelzijdige groep vrijwilligers, waarvan 66% mannen en 34% vrouwen. De jongste vrijwilliger is 37 jaar en de oudste bijna 83 jaar. De vrijwilligers zijn heel tevreden over het vrijwilligerswerk en geven de Ooievaart een 9,2 als cijfer. Maar liefst 25% van de vrijwilligers is dan ook al meer dan 8 jaar actief. De meeste vrijwilligers blijven lang actief bij de organisatie.

Meer info kun je vinden op de site van de Ooievaart
Het havenkantoor van de Ooievaart vind je op:
Bierkade 18b
2512 AB Den Haag

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.