Foto; Tong Tong Fair - HENRIETTE GUEST

Tong Tong Fair op het Malieveld

63e editie van het 11-daagse Indische festival Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair vindt dit jaar plaats van 31 augustus tot en met 10 september 2023. Het 11-daagse evenement dat voelt als ontdekkingsreis naar Zuidoost-Azië vindt traditiegetrouw plaats op het Haagse Malieveld.
Het volledige programma van de Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag is te vinden via: www.tongtongfair.nl.

Tong Tong Fair op het Malieveld Den Haag Foto: Tong Tong Fair – Serge Ligtenberg

Op staycation naar Zuidoost-Azië in Den Haag

Dit jaar introduceert de Tong Tong Fair het Foodcourt. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om gerechten van verschillende omringende stands te eten in een sfeervol centraal zitgedeelte. Goed nieuws voor foodliefhebbers is dat er dit jaar meer eetstands zijn dan voorgaande jaren. 
Siem Boon, directeur van Tong Tong Fair: “De ‘live’ ontmoetingen op de Tong Tong Fair geven een speciaal gevoel dat niet uit te leggen valt en niet online te vinden is. Ons lange bestaan voegt een historische dimensie toe; (achter)kleinkinderen volgen in de voetsporen van (over)grootouders! Dat vinden we zo bijzonder. Ik vind het mooi om te zien dat jong van oud wil leren en vice versa. Mensen die dit jaar niet op vakantie gaan, kunnen alsnog op vakantie naar Zuidoost-Azië tijdens hun staycation in Den Haag: de Indische hoofdstad van de wereld. De ruime deelname van artiesten en standhouders uit Zuidoost-Azië, met name Indonesië, maakt de Tong Tong Fair uniek en ik hoop dat velen er net als ik weer naar uitkijken.” 

Bereikbaarheid Tong Tong Fair Malieveld

Het festival wordt traditiegetrouw gehouden op het Malieveld
Koningskade 1
2596 AA Den Haag

Het Malieveld ligt op circa 5 minuten loopafstand van het station. Tussen het Centraal Station en het Malieveld ligt een brede promenade voor wandelaars. De ingang van de Tong Tong Fair bevindt zich aan de Koningskade.

Openingstijden Tong Tong Fair

Maandag t/m zaterdag 12.00 – 22.00 uur
Zondagen 12.00 – 21.00 uur

Entreekaarten zijn te bestellen via de site van Tong Tong Fair.

Pasar Malam

De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag. De Tong Tong Fair bestaat sinds 1959, eerst onder de naam Pasar Malam Tong-Tong en tot 2009 als Pasar Malam Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia.