Westbroekpark

Westbroekpark

Het Westbroekpark is een stadspark met een oppervlakte van ruim 18 ha en bestaat sinds 1926. Het prachtige park is aangelegd volgens het plan van Pieter Westbroek, de vroegere directeur van de gemeentelijke plantsoenendienst. Nu is het een van de mooiste parken van Den Haag / Scheveningen. Na de Tweede Wereldoorlog werd dit park populair, omdat er vanaf 1948 bloemententoonstellingen werden georganiseerd. Het park heeft grote speelweiden, ruime vijvers en een bloementuin.
In het Westbroekpark is een Chinees wokrestaurant gevestigd en theesalon de Waterkant. Ook is het park de plek waar jaarlijks De Parade en diverse foodfestivals neerstrijken.

Rosarium

Het Westbroekpark staat vooral bekend om het Rosarium. Deze internationaal bekende rozentuin is in 1960 aangelegd. De beste tijd om het Rosarium op Scheveningen te bezoeken is van juni tot november. Want dan bloeien de 25.000 rozen, verdeeld over 350 bedden!

Rozentuin Westbroekpark
Rozentuin Westbroekpark | Rosarium

Rozenconcours

Jaarlijks vormt het Rosarium het decor voor een internationaal rozenconcours, waarbij een internationale jury de rozen keurt en per categorie de rozen met goud, zilver of brons behangen. In de zomermaanden kun je de bevlogen leden van de rozenvereniging ontmoeten in de kiosk in het Westbroekpark. Je kunt meer informatie vinden op de site van de Rozenvereniging Den Haag

Theesalon De Waterkant

Aan de rand van het Westbroek vind je Theesalon De Waterkant. Een hele relaxte plek met tafeltjes in het gras en uitkijkend op het water. Ook kun je hier roeibootjes huren om over het water in en om het Westbroekpark te varen. Hier kun je meer info vinden over het huren van een bootje in het Westbroekpark.
Officieel zijn ze geopend vanaf Koningsdag tot Prinsjesdag, dagelijks van 10:00 uur tot 21.00 uur. Als het eerder mooi weer is, dan kun je er ook terecht voor een heerlijke luncht of goede kop koffie. Dat geldt ook voor de mooie dagen in september en oktober.

Theesalon De Waterkant Westbroekpark
Theesalon De Waterkant Westbroekpark

Bereikbaarheid Westbroekpark

Het Westbroekpark ligt in stadsdeel Scheveningen. Het park is goed bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en de fiets. De hoofdingang is aan de Kapelweg. Hier is een fietsenstalling aanwezig. Aan de Cremerweg is ook een ingang tot het park. Het Westbroekpark is vanuit het centrum heel makkelijk bereikbaar met tram 9 richting Scheveningen. Ook bus 21 rijdt langs het Westbroekpark richting Scheveningen.
Met de auto volg je vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad tot je op de Nieuwe Parklaan bent aangekomen. Via zijstraat de Nieuwe Duinweg kom je bij de hoofdingang. Er is parkeergelegenheid aan de Kapelweg.