festival classique

Festival Classique

Festival Classique in Den Haag (Scheveningen) is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement waarbij je op een verrassende en ontspannen manier kennis kunt maken met klassieke muziek. Het festival duurt een aantal dagen en is bedoeld voor een breed publiek. Want eerlijk is eerlijk, klassieke muziek trekt meestal geen jongeren. Maar dit festival laat zien dat klassieke muziek een genre is dat iedereen kan laten genieten.

Voor Festival Classique wordt het strand van Scheveningen omgebouwd tot een festivalterrein waar je met de voeten in het zand kunt genieten van klassieke muziek door topmusici en cross-overs met popmuziek, film en dans.

Festival Classique 2022

Festival Classique is van 9 t/m 12 juni 2022.
Enkele hoogtepunten van Festival Classique 2022 zijn de première van een compositie van Aart Strootman door Slagwerk Den Haag, de strandopera La Traviata en een gezamenlijk concert van Jungle by Night en het Matangi Quartet. Het volledige programma is te vinden op de site van Festival Classique.

Scheveningen

Festival Classique laat de vaste setting van klassieke muziek los. Dus geen theaterzaal, maar het zand onder je voeten op een openlucht strand-festivalterrein op Scheveningen. Tussen de concerten door kun je bij het horecapaviljoen genieten van een hapje en drankje.

Adres festivalterrein

Het festival vind je op Strand Scheveningen ter hoogte van Strandweg 9, Den Haag (tussen strandtent Xiringuito en beachclub Copacabana). Dat is ten zuiden van de Pier en iets ten noorden van het havenhoofd.

Bereikbaarheid festival Classique

Scheveningen is makkelijk en snel te bereiken met het openbaar vervoer.
Vanaf station Hollands Spoor neem je tram 11 richting Scheveningen, uitstappen halte Strandweg. En vanaf station Den Haag Centraal neem je tram 1 richting Scheveningen, uitstappen halte Keizerstraat.
Mocht je niet met het OV of de fiets kunnen komen, dan zijn er voldoende parkeerplaatsen in Scheveningen zoals: Vissershaven (5 min. lopen), Kurhaus Garage (15 min. lopen), BKS Parking – Nieuwe Parklaan (15 min. lopen), BKS Parking – Strand (25 min. lopen).