The Hague Highlights festival

The Hague Highlights Festival 2024

Het Paleis verandert in een kleurrijk spektakel!

Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 10 februari 2024 schittert The Hague Highlights Festival in Museum Escher in Het Paleis. Tijdens dit festival worden met lichtinstallaties bijzondere Haagse verhalen verteld. Dit jaar staat het festival in het teken van de legendarische graficus M.C. Escher, bekend om zijn verbluffende kunstwerken en intrigerende optische illusies.

Verlicht jij Het Paleis?

“Attempt the Absurd, Achieve the Impossible,” zo luidt een van de uitspraken van Escher, deze woorden dienen als inspiratie voor het festival van dit jaar. In plaats van slechts één kunstenaar die de gevel van Escher in Het Paleis verlicht, krijgen honderden getalenteerde makers, videokunstenaars en grafici de kans om hun creativiteit te tonen. Jij kunt een van hen zijn!

‘Attempt the Absurd’

Vijftien kunstenaars krijgen de unieke gelegenheid om een animatie van één minuut te creëren. Vervolgens worden die op de gevel van Escher in Het Paleis geprojecteerd. Laat je inspireren door de architectuur en thematiek van het gebouw, en breng jouw interpretatie van ‘Attempt the Absurd’ tot leven. Alle informatie over deelname en inzendingen is te vinden op deze officiële festivalwebsite. Stuur jouw ontwerp vóór 13 november in en maak deel uit van dit betoverende kunstspektakel!

Kleur je stad met creativiteit!

Wil je jouw eigen artistieke stempel op The Hague Highlights Festival drukken? Grijp dan je kans om de gevel van Escher in Het Paleis in te kleuren! Vanaf maandag 6 november zijn overal in Den Haag kleurplaten beschikbaar met de omlijning van het Paleis. Deze kun je ophalen bij scholen, bibliotheken en supermarkten, maar ook online downloaden. Laat je fantasie de vrije loop, kleur de gevel in zoals jij dat wilt, en stuur jouw meesterwerk online in via de festivalwebsite. Tijdens het festival, dat loopt van 24 januari tot en met 10 februari 2024, kun je jouw eigen creatie bewonderen op de gevel van Escher in Het Paleis.

Beleef een koninklijke winter in Den Haag!

Dompel jezelf onder in de gezelligste winterervaring in Den Haag door een bezoek te brengen aan Escher in Het Paleis tijdens The Hague Highlights Festival. Laat je betoveren door de kleurrijke projecties op de gevel, bewonder de creatieve uitingen van lokale en internationale kunstenaars. Zo ontdek je de magie van Eschers wereld van optische illusies.

Data The Hague Highlights Festival

Festival openingstijden: woensdag 24 januari tot en met zaterdag 10 februari 2024, elke dag van 17:00 uur tot 23:00 uur.

Mis dit kleurrijke spektakel niet en beleef een winter vol kunst, creativiteit en verwondering tijdens The Hague Highlights Festival 2024 in Escher in Het Paleis!