Den Haag Centraal

Reizen met korting Den Haag – Eindhoven (pilot)

NS is een pilot gestart om te reizen met korting op het traject Den Haag – Eindhoven. Je kunt op voor dit traject het nieuwe NS-Voordeelticket korting krijgen, als je op een rustig tijdstip reist. De korting wordt bepaald aan de hand van software die de gegevens analyseert, en hoe rustiger, hoe meer korting. Dat kan oplopen tot 60 procent korting. De pilot loopt tot 3 juli. Daarna besluit NS of de pilot een vervolg krijgt.

Tijdens de pilotperiode wordt deze korting per treinrit aangeboden en deze is bedoeld om een nieuwe groep reizigers, overwegend automobilisten, te stimuleren met de trein te reizen. En vooral nu de brandstofprijzen zijn gestegen is het interessant om te reizen met korting op het traject Den Haag – Eindhoven. Ook wil NS deze groep reizigers beter te spreiden over de treinen.

Pilot reizen met korting Den Haag Eindhoven
Op een rustig tijdstip reizen naar Eindhoven Centraal | foto; Renee Verberne

Korting traject Eindhoven – Den Haag

Tijdens de pilot kunnen alle reizigers tussen Eindhoven Centraal en Den Haag Centraal (en op de tussengelegen stations zoals Rotterdam, Delft, Tilburg en Breda) meedoen en met korting reizen.
In de pilot wordt de nieuwe techniek getest. Bovendien bekijkt de NS in hoeverre reizigers bereid zijn een trein op een rustig tijdstip te kiezen, wanneer hen hiervoor in ruil een hogere korting wordt geboden. Hiermee hoopt de NS lege stoelen beter te benutten en overvolle treinen te voorkomen.

Meedoen aan de pilot?

Er is geen abonnement nodig om mee te doen met deze pilot om met korting te reizen. Wel moeten reizigers het e-ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen. Dat kan via de reisplanner in de NS-app of op ns.nl. Reizigers ontvangen vervolgens een ticket met QR-code, om mee te kunnen in- en uitchecken. Laten we hopen dat deze pilot slaagt en er meer trajecten komen waarop je voordeliger kunt reizen.

Op zoek naar actuele reizigers-info, bekijk hier de actuele vertrektijden.