Tweede Kamer Den Haag - Gemeente Den Haag/Hugo de Wolf

De Tweede Kamer bezoeken

Wil je graag een debat bijwonen? Ben je benieuwd hoe de Tweede Kamer eruit ziet vanaf de publieke tribune? De Tweede Kamer bezoeken is makkelijker dank je denkt. De Tweede Kamer is namelijk elke werkdag geopend voor publiek. Je hebt als burger natuurlijk het recht om dit belangrijke politieke instituut te bezoeken.

Adres Tweede Kamer

Zoals je wellicht weet wordt het Binnenhof verbouwd. Normaal gesproken huist de Tweede Kamer op het Binnenhof, maar de komende jaren zit de Kamer op een ander adres. En handig als je de Tweede Kamer wilt bezoeken, want het is nu te vinden naast Den Haag Centraal!

Tweede Kamer
Prinses Irenepad 1, Den Haag

Bereikbaarheid Tweede Kamer

Prinses Irenepad 1 ligt op loopafstand van station Den Haag Centraal.
Pak de zij-uitgang van het station, dat wil zeggen; als je met je rug naar de treinen staat en met je neus richting de winkels/kiosken, dan loop je naar rechts. Als je bij de zij-uitgang gewoon rechtdoor loopt, kom je vanzelf bij het pleintje uit, waar de ingang is van de Tweede Kamer. Het is een zij-ingang van een oud ministerie. Kijk maar hoe simpel het is om er heen te lopen:

Tweede Kamer bezoeken – Aanmelden

  • Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via de website van de Tweede Kamer of ter plekke via een aanmeldzuil. Aanmelden kan via bezoekers.tweedekamer.nl.
  • Wees op tijd! Want als je je hebt aangemeld, betekent dat niet meteen dat er ook plek is op de tribune. Indien de maximale bezoekcapaciteit van het gebouw of de publieke tribunes bereikt is, kan het voorkomen dat je even moet wachten, of dat je net buiten de zaal live kunt meekijken op een groot scherm.
  • Bezoekers vanaf 14 jaar moeten een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

Agenda Tweede Kamer

Als je de Tweede Kamer wilt bezoeken is het uiteraard noodzakelijk om de agenda in de gaten te houden. Want een kamer zonder politici is natuurlijk niet waar je voor gaat. Houd daarom de agenda goed in de gaten. Deze is te vinden op de agenda van de Tweede Kamer. Hier vind je een gedetailleerde agenda met informatie over alle geplande vergaderingen, commissiebijeenkomsten en andere evenementen.

Wil je wel weten wat er precies op dit moment gebeurt in de kamer, maar heb je niet de gelegenheid om het zelf bij te wonen? Dan kun je ook live de debatten meekijken.