Cirque du Soleil naar Den Haag!

Cirque du Soleil 2019

Het beroemde Cirque du Soleil komt naar Den Haag, dat hebben Gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer vol trots aangekondigd. In het najaar van 2019 zal het bijzondere circus voor het eerst onze stad aandoen.
Wethouder Richard de Mos (Economie en Evenementen) noemt Cirque du Soleil ‘een topattractie’ en volgens hem zal dit evenement de lokale economie stimuleren. “Dit is voor onze stad natuurlijk geweldig. Wekenlang zal het Malieveld in het teken staan van Cirque du Soleil. Wereldwijd zijn de shows altijd erg goed bezocht, dit gaat veel mensen naar ons mooie Den Haag toe trekken.

Malieveld

Het Malieveld in Den Haag wordt de vaste locatie van Cirque du Soleil. En het bijzondere is, dat het Malieveld tien jaar lang de standplaats van het circus zal zijn, het zal daar dus regelmatig terugkeren. De huidige locatie van het circus is ligt nu naast de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Op dat terrein wordt nu woningbouw ontwikkeld, waardoor een nieuwe locatie nodig is.
Er is voor het Malieveld gekozen, omdat dat mooi centraal gelegen is, de grasmat en ondergrond zijn pas vernieuwd en is heel makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer.
Cirque du Soleil begon in 1984 met twintig straatartiesten en staat bekend om zijn vernieuwende circuskunst. Het van oorsprong Canadese ‘circus’ trok inmiddels meer dan 180 miljoen bezoekers in 450 steden in zestig landen. Het circus heeft ruim 4000 mensen in dienst, afkomstig uit bijna vijftig landen.

Welke show in Den Haag te zien is, wordt in maart 2019 bekendgemaakt.

Cirque du soleil naar Den Haag

 

Lees meer over het ontstaan van Cirque du Soleil